Claeris-käsittely tehdään levittämällä valokatalyyttinen titaanidioksidipinnoite ongelmatilojen seinä- ja kattopintoihin.

Teemme asennuksen helposti ja nopeasti matalapaineruiskuilla. Tiloja ei tarvitse tyhjentää ennen Claeris-käsittelyn asennusta. Riittää, että asennuksen yhteydessä suojataan kosteudelle alttiit materiaalit ja esimerkiksi elektroniikkalaitteet. Käsitelty huone tuuletetaan ja siivotaan asennuksen jälkeen ja tila on käytössä tarvittaessa jo seuraavana päivänä.

Valon vaikutuksesta pinnoite muodostaa hydroksyylimolekyylejä, jotka hapettaen poistavat orgaanisia yhdisteitä sisäilmasta. Menetelmää käytetään yleisesti muun muassa vedenpuhdistukseen sekä erilaisissa hengityssuojaimissa ja suodattimissa.

Pinnoite on katalyytti, joten teoriassa se ei kulu reaktiossa lainkaan. Se vaatii toimiakseen vain valoa ja ilmankosteutta. Suosittelemme kuitenkin Claeris-käsittelyn uusimisväliksi 10 vuoden ajanjaksoa, sillä normaali mekaaninen kuluminen voi heikentää käsittelyn vaikutusta.

Tyypillisiä käsittelykohteita ovat sisäilmaongelmaiset kiinteistöt, joissa ongelmien syitä ei olla saatu kuntotutkimuksista huolimatta selvitettyä tai korjaustoimet vaativat laajan budjettivalmistelun.