Project Description

Viitasaaren kaupunki 01/2015

Uudet keinot kuntien ja kaupunkien sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi ovat aina tervetulleita. Eräs tällainen menetelmä on Claeris-käsittely, jolla voidaan puhdistaa sisäilmaa orgaanisista yhdisteistä. Vaikka rakenteellinen korjaaminen ja sisäilmatutkimukset ovat ehdottoman tärkeitä, voivat syyt käyttäjien oireiluun jäädä silti havaitsematta tai saneeraustoimet viedä niin paljon aikaa, että tilanteeseen on reagoitava ripeästi. Viitasaaren kaupunki oli juuri tällaisessa tilanteessa sosiaalitoimiston kanssa.

“Viisi vuotta sitten yskäni tiloissa alkoi pahentua ja vaihdoin työhuonetta neljä kertaa. Kävin myös työterveyslääkärillä, mutta mitään selitystä ei löytynyt”, kertoo Lea Jelonen tilanteestaan sosiaalitoimistossa.

Tilapalvelut ottivat tilanteen vakavasti ja niin Jelosen huoneeseen alettiin suunnitella Claeris-käsittelyä.

“Ennen käsittelyä luonani kävi Claeriksen edustaja, joka selitti mistä on kyse.  Huone käsiteltiin sovittuna aikana työpäivän jälkeen. Jälkeenpäin minuun oltiin yrityksestä yhteydessä ja kysyttiin, onko muutosta parempaan tullut.”

Jelosen oireilu alkoi helpottaa jo kolmessa viikossa. Yskä väheni ja hän pystyy käyttämään työhuonettaan normaalisti. Käsittelyn tekemisestä on kulunut kaksi vuotta.

En ollut koskaan kuullutkaan moisesta käsittelystä ja ainahan sitä uuteen tuntemattomaan suhtautuu vähän varauksella”, Jelonen myöntää. “Itselleni Claeris-käsittely oli viimeinen oljenkorsi ja olen saanut siitä todellisen avun. Olen ollut ilahtunut, että jaksamisestani ollaan ollut kiinnostuneita sekä ennen että jälkeen käsittelyn.

Taas yksi sisäilmaongelmainen tila vähemmän!

Muita kohteitamme: