Claeris-käsittely perustuu fotokatalyyttiseen titaanidioksidipinnoitteeseen. Pinnoite on kuivuttuaan väritön ja se voidaan asentaa mille tahansa sisäseinä- ja sisäkattomateriaalille.

 

Claeris-käsittelyssä pinnoitteen asennus tehdään matalapaineruiskuin ja tyypillisesti oireilua aiheuttaneista tiloista käsitellään sekä seinät että katto kokonaisuudessaan parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Titaanidioksidipinnoite tarvitsee vain valoa toimiakseen.

Valon vaikutuksesta pinnoite muodostaa hydroksyylimolekyylejä, jotka hapettaen poistavat orgaanisia yhdisteitä sisäilmasta. Tavallisena aurinkoisena päivänä ulkoilmassa on noin viisi miljoonaa hydroksyylimolekyyliä kuutiosenttimetriä kohden. Ilmiö on siis täysin luonnollinen ja olemme sen kanssa tekemisissä jatkuvasti. Claeris-käsittely vain tehostaa ilmiön noin viisinkertaiseksi.

Pinnoite on katalyytti, joten teoriassa se ei kulu reaktiossa lainkaan. Suosittelemme kuitenkin Claeris-käsittelyn uusimisväliksi 10 vuoden ajanjaksoa, sillä normaali mekaaninen kuluminen voi heikentää titaanidioksidin vaikutusta.

Asennus on nopea ja helppo tehdä. Tiloja ei tarvitse tyhjentää ennen Claeris-käsittelyn asennusta. Riittää, että asennuksen yhteydessä suojataan kosteudelle alttiit materiaalit ja esimerkiksi elektroniikkalaitteet. Käsitelty huone tuuletetaan ja siivotaan asennuksen jälkeen ja tila on käytössä tarvittaessa jo seuraavana päivänä.